У Януковича називають вимоги Ющенка ультиматумом

Середа, 25 квітня 2007, 13:31

Вимоги президента Віктора Ющенка до Верховної Ради, прем'єр-міністра та коаліції, висловлені минулого тижня, носили ультимативний характер.

Про це заявив віце-прем'єр-міністр Дмитро Табачник на брифінгу в середу, повідомляє Ліга.

"Я думаю, що більшість вимог, висловлених президентом минулого тижня, носили, на жаль, ультимативний характер і відбивали позицію тільки однієї сторони", - сказав Табачник.

Віце-прем'єр вважає, що "не можна бути президентом тільки декількох політичних сил", оскільки президент – "це не тільки посада, а, у першу чергу, гарант стабільності і спокою".

Табачник підкреслив, що ультимативність з якої б то не було сторони є "найгіршим шляхом знаходження компромісу".

Він також висловив жаль щодо того, що Ющенко "час від часу" потрапляє під вплив "політичних радикалів, що намагаються знищити досить крихкі кроки по компромісу".

"Саме тому обережність у заявах, коментарях як ніколи важлива для всіх учасників і переговорного, і політичного процесу і тих, хто висловлює оцінки", - сказав Табачник, додавши, що "всім необхідно обійтися без ультиматумів і без висловлення образливих заяв", дотримуватись норм закону та Конституції.

Як відомо, 20 квітня Ющенко заявив про готовність призупинити дію указу про розпуск парламенту, якщо сторони політичного конфлікту реалізують низку законодавчих ініціатив. Він уточнив, що, в першу чергу, має на увазі імперативний мандат.

Президент також заявив про необхідність на законодавчому рівні ухвалити нову редакцію закону про Кабмін із зауваженнями президента.

Серед необхідних законодавчих ініціатив Ющенко назвав закони про комерційні банки, про Регламент Верховної Ради, про опозицію.

Крім того, за словами президента, необхідно скасувати "нелегітимні рішення Кабінету міністрів", які були ухвалені в розріз з указом президента про дострокове припинення повноважень ВР.

Разом з тим, Ющенко наголосив, що ключовим моментом врегулювання парламентської кризи є дострокові парламентські вибори.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування