Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович розповів, як Ющенко може досягти своєї мети

Середа, 25 квітня 2007, 14:15

Прем'єр-міністр Віктор Янукович переконаний, що після політичної кризи Україна стане більш демократичною державою, незалежно від результатів переговорів між сторонами конфлікту.

"Чим би не закінчилися переговори, я певен, що після нинішньої політичної кризи Україна стане більш демократичною державою, основними принципами якої є верховенство права, свобода, дотримання прав людини", - сказав він в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" у середу в Москві.

"Необоротними стануть реформи судової системи і правоохоронних органів", - додав прем'єр.

Відповідаючи на запитання про можливі, на його погляд, мотиви підписання президентом указу про дострокове припинення повноважень парламенту, Янукович зазначив:

"Якщо президент Віктор Ющенко хотів неправовим силовим методом домогтися дострокових виборів (результат яких неважко вгадати, взявши до уваги дані численних соціологічних досліджень), тоді потрібно однозначно сказати, що він свідомо йшов на порушення Конституції, розраховуючи тільки на методи силового тиску".

"Якщо ж президент розраховував, що, підписавши указ, він змусить коаліцію національної єдності рахуватися зі своєю позицією з багатьох питань внутрішньої й зовнішньої політики, у тому числі і в питанні перерозподілу повноважень між гілками влади, то досягти цієї мети можливо при єдиному варіанті - веденні нормального політичного діалогу", - сказав Янукович.

Прем'єр зазначив, що в іншому випадку президент може досягти своєї мети, поставленої під час підписання указу, "але в цьому випадку скасування указу неминуче, або рішенням Конституційного Суду, або більш м'яким рішенням - президент скасує свій указ".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування