Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко попросив Януковича не підривати ринок м'яса

Середа, 25 квітня 2007, 20:47

Президент Віктор Ющенко вважає за необхідне скасувати пільговий режим ввезення м'яса у СЕЗ та ТПР Донеччини

У своєму листі до прем’єр-міністра Віктора Януковича він звернув увагу на необхідність скасувати пільговий режим ввезення м'яса у спеціальні економічні зони Донецької області, відновлений на підставі судових рішень.

Ющенко нагадав, що після скасування у березні 2005 року пільг для СЕЗ і ТПР у Донецькому регіоні три суб'єкти зон і територій домоглися відновлення пільгового режиму в судовому порядку.

Відтак "обсяги діяльності підприємств, що поновили пільговий режим, суттєво впливають на вітчизняний ринок м'ясної продукції і завдають значних збитків бюджету", відзначає президент.

Зокрема, лише з початку 2007 року ввезення м'яса у СЕЗ і ТПР подвоїлося, а його обсяг у загальному імпорті цієї продукції вже перевищує 50 відсотків.

Втрати бюджету лише за січень-березень цього року склали 0,2 млрд. грн. Водночас окремі інвестиційні проекти мають пільговий режим до 2058 pоку – відповідно, це завдаватиме суттєвих збитків держбюджету і в подальшому.

У зв'язку з цим президент наполягає на повторному зверненні Кабміну за участю Генпрокуратури до Верховного Суду щодо скасування відновленого пільгового режиму у СЕЗ і ТПР Донеччини. Глава держави очікує інформації про вжиті заходи протягом 20 днів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування