Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЦВК образилася на прес-службу суду, що винесла їй вирок

Середа, 25 квітня 2007, 21:06

Центральна виборча комісія категорично спростовує обвинувачення прес-служби Вищого адміністративного суду в бездіяльності.

"Центвиборчком заявляє, що повідомлення прес-служби Вищого адміністративного суду носить недостовірний характер у словах "...де мова йде про очевидний факт бездіяльності Центральної виборчої комісії...", тому комісія категорично його спростовує", - говориться в заяві відділу взаємодії зі ЗМІ секретаріату ЦВК, переданому агентству ""Інтерфакс-Україна"" у середу.

"Прес-служба ВАСУ повідомила, що "Вищий адміністративний суд виніс окрему ухвалу в цій справі, у якій мова йде про очевидний факт бездіяльності Центральної виборчої комісії щодо порушення терміну і порядку створення окружних виборчих комісій...", - відзначає ЦВК.

Центвиборчком підкреслює, що "навіть після кількаразового перечитування тексту окремої ухвали, на яку посилається прес-служба ВАСУ, слів "установлено факт бездіяльності ЦВК" у ній виявити не вдалося".

"Суд не знайшов необхідним визнати таку бездіяльність Центвиборчкому, однак це без коливань зробила прес-служба", - відзначається в заяві.

"Логічно було поцікавитися в її (прес-служби ВАСУ) працівників, на підставі чого вони дійшли до такого висновку. Нам відповіли, що, оскільки в ухвалі є слова "у термін, відведений законодавством, окружні виборчі комісії не створені", то між рядків можна прочитати, що це і був факт бездіяльності", - йдеться в заяві.

ЦВК підкреслює, що "правова сфера - не філологія".

"Кожне слово тут, на відміну від літературних жанрів, повинне мати одне і точне значення. Оскільки за ним може стояти вердикт. Тому однією з ознак професійності - навіть у повідомленнях для преси викладати інформацію чітко, звіряючи з буквою закону, зважуючи кожне слово і термін", - підкреслюється в заяві.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування