Мороз хоче довідатися в Ющенка норми Конституції

Середа, 25 квітня 2007, 22:35

Голова Верховної Ради Олександр Мороз вважає за необхідне з'ясувати, на які норми Конституції посилався президент, ухвалюючи рішення про призначення позачергових парламентських виборів на 24 червня.

Про це він сказав в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" у середу.

При цьому Мороз нагадав, що в даний момент у провадженні Конституційного суду знаходиться подання народних депутатів щодо неконституційності указу глави держави від 2 квітня про достроковий розпуск парламенту.

"Необхідно дочекатися висновку Конституційного суду і, базуючись на ньому, оцінювати, як раніше зроблені президентом дії, так і сьогоднішні", - підкреслив А.Мороз.

У той же час перший заступник керівника фракції Партії регіонів Василь Кисельов вважає нереальним проведення позачергових парламентських виборів 24 червня.

"Це нереально, це марення, це агонія", - сказав він.

За словами Кисельова, президент розуміє, яким може бути рішення Конституційного суду в справі про відповідність Основному законові указу президента від 2 квітня про розпуск парламенту.

Він також вважає, що коли в Парламентській Асамблеї Ради Європи відзначили необхідність дочекатися рішення КС, президент "зрозумів, що це - фініш".

"Чи контролює він (президент) свої дії?", - запитав Кисельов, висловивши думку, що президент "не пам'ятає дату, коли призначав перші вибори".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування