Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Симоненко думає, що Ющенко не зрозумів, за яку справу він узявся

Середа, 25 квітня 2007, 23:43

Лідер Комуністичної партії Петро Симоненко вважає, що указ президента про перенесення дати дострокових парламентських виборів поглибить розкол і протистояння політичних сил.

В інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" у середу ввечері Симоненко відзначив, що президент не пояснив, чи призупинив він попередній указ про дострокове припинення повноважень Верховної Ради.

Крім того, відзначив лідер КПУ, президент посилається на ст. 90 Конституції, вказуючи на переформатування парламентської коаліції.

Симоненко назвав таку позицію глави держави "відвертою неправдою", оскільки формат коаліції визначений в угоді про формування коаліції трьома парламентськими фракціями.

На думку лідера КПУ, Ющенко спробував виключити можливість Конституційному судові в закритому режимі винести рішення щодо його указу.

"Які політичні результати це буде мати? Це подальше поглиблення розколу і протиріч", - сказав він.

За його словами, такі дії президента не знімають тих проблем, що існують у політичній ситуації.

Він відзначив, що указ Ющенка носить "технологічний характер" і президент йде навмисне на цей крок.

"Очевидним стало те, що президент сам не в змозі вирішити ті питання, що він брався вирішувати ще перед виборчою кампанією. У мене взагалі складається враження, що він так і не зрозумів, за яку справу він узявся", - відзначив лідер КПУ.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування