КС більше не може розглядати указ Ющенка - Шаповал

Четвер, 26 квітня 2007, 12:40

У Конституційного Суду немає підстав для розгляду справи щодо конституційності указу президента про розпуск парламенту від 2 квітня 2007 року.

Про це на брифінгу у четвер заявив представник президента у КС Володимир Шаповал.

При цьому він зазначив, що підписання Віктором Ющенком другого указу про розпуск парламенту є підставою для припинення провадження у справі про перший указ.

Шаповал підкреслив, що перша стаття нового указу "ставить усі крапки над "і" для Конституційного Суду".

"Це означає, що підстав для продовження справи у суді немає", - заявив представник президента у КС.

На уточнююче питання, якими зараз мають бути дії КС, Шаповал сказав: "Я був би дуже здивований, хоча я вже давно нічому не дивуюся, якби КС не припинив провадження по цій справі".

"У мене склалося таке враження, що судді дуже збуджені. У стані збудження не завжди працює розум. А лють – не найкращий порадник, хоча я сподіваюся на здоровий глузд", - додав він.

Шаповал також сказав, що у разі, якщо коаліція подасть подання до КС щодо конституційності другого указу президента, він братиме участь у розгляді цієї справи.

"Якщо народні депутати будуть оскаржувати указ президента, то згідно з законом про КС і регламентом має відбутися відповідна процедура. Щодо моїх особистих дій, то я як представник президента буду покликаний і вимушений захищати ту лінію, яка відображена в указі", - заявив Шаповал.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...