РАДА ВИЗНАЛА УКАЗ ЮЩЕНКА БЕЗПІДСТАВНИМ

Четвер, 26 квітня 2007, 13:00

Верховна Рада вважає указ президента від 25 квітня про дострокове припинення повноважень парламенту таким, що виданий за відсутністю законних підстав.

Про це йдеться в постанові Верховної Ради, ухваленій у четвер 260 голосами.

"26 квітня президент України видав указ про дострокове припинення повноважень Верховної Ради і призначення їх на 24 червня, яким скасував свій попередній указ від 2 квітня, що є предметом розгляду КС.

Зважаючи на відсутність законних підстав для припинення повноважень та проведення позачергових виборів ВР постановила:

1. Вважати указ президента від 26 квітня щодо перенесення виборів виданим без законних підстав.

2. Кабінету міністрів щодо фінансування дострокових виборів керуватися пунктом 5 постанови ВР від 2 квітня, яким, як відомо, заборонено фінансування.

3. Нацбанку щодо фінансування дострокових виборів керуватися постановою від 3 квітня і не втручатися в дії, що "загрожують конституційному порядку".

У четвертому пункті пропонувалося ЦВК невідкладно подати свої пропозиції до закону про проведення дострокових виборів. Однак цей пункт був вилучений на вимогу спікера, який роздратованим голосом порадив депутатам самим готувати ці зміни.

Водночас, за пропозицією депутатів у постанову внесено пункти, які вимагають дотримуватися у вирішенні політичної кризи резолюції Парламентської Асамблеї Ради Європи.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування