Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мороз звинуватив Ющенка в узурпації

Четвер, 26 квітня 2007, 13:18

Спікер Верховної Ради Олександр Мороз вважає замахом на конституційний лад новий указ президента про призначення дострокових виборів до парламенту.

Про це він заявив у четвер із трибуни Верховної Ради.


"Мені трудно коментувати те, що не піддається коментарям,... трудно коментувати те, що є юридичним безглуздям", - зазначив спікер.

На думку спікера, ухвалення указу від 26 квітня є спробою уникнути висновку КС щодо неконституційності указу президента від 2 квітня.

"Цим підтверджено неконституційність того указу. КС припинив по тому документу провадження за ініціативою 53 депутатів, перейшовши вже в режим закритого засідання і з'ясувавши всі деталі, що цей указ неконституційний", - заявив Мороз.

За словами спікера, депутати готові зробити нове подання щодо конституційності нового указу президента.

Тому те, що сьогодні депутати висловлюють стурбованість і готові почати нові провадження не викликає подиву.

При цьому він закликав "звільнити парламент від оцінок того, що не оцінюється в принципі".

"Я хочу, щоб ви тверезо оцінювали ситуацію і розуміли, що це замах на конституційний лад, що це втручання в діяльність парламенту. Це є спроба узурпації влади, що повністю кореспондується зі ст. 5 Конституції", - наголосив спікер.

Мороз також відзначив, що новий указ президента має "активно спонукати депутатів прийняти правові рішення" і попросив депутатів бути "стриманими".

За його словами, в цей момент депутати повинні "продемонструвати повагу і допомогти президенту увійти в конституційне русло".

Спікер також відзначив, що в новому указі немає пунктів про припинення діяльності парламенту з моменту його розпуску.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...