ЮЩЕНКО ПРЕДСТАВИВ НОВОГО-СТАРОГО ГЕНПРОКУРОРА ПІСКУНА

Четвер, 26 квітня 2007, 13:29

Президент Віктор Ющенко на виконання рішення Шевченківського районного суду міста Києва поновив Святослава Піскуна на посаді Генерального прокурора.

Відповідний указ Ющенко підписав в четвер під час засідання колегії Генеральної прокуратури, повідомляє прес-служба президента.

Фото прес-служби президента
"Я виконую рішення Шевченківського районного суду щодо цього питання. Указ щодо поновлення на посаді Генпрокурора Святослава Піскуна я зараз підписую", – сказав Ющенко в присутності працівників Генеральної прокуратури, Святослава Піскуна, Секретаря РНБОУ Віталія Гайдука, глави Секретаріату Президента Віктора Балоги.

Президент нагадав, що це вже друга постанова суду першої інстанції щодо цього питання.

"Хтось хотів, щоб через подібні кроки президент був утягнений у конфлікт між судами, який би затягнувся на тижні чи місяці, сформував дестабілізацію в Генеральній прокуратурі, відчуття двовладдя, невизначеності. Я не є прихильником такого процесу", – сказав Ющенко.

Президент відзначив, що не приховує свого ставлення до поновленого на посаді Генпрокурора, котрий є "не новою людиною" у відомстві.

З одного боку він зазначив, що цінує початок розслідування у справі Гонгадзе, хоча в "команди прокурора не вистачило духу йти далі", і відзначив успіхи у розслідуванні вбивства журналіста Ігоря Александрова та у справі "перевертнів".

"З іншого боку, я дуже критичний щодо того, що багато справ, особливо резонансних, не було доведено до кінця", – сказав Ющенко.

Ющенко також запевнив, що завжди залишатиметься партнером цього відомства й оцінюватиме його роботу саме за рівнем боротьби із зазначеними викликами.

"Це буде принцип моєї оцінки вашої роботи і роботи ваших колег", – звернувся він до Піскуна.

Президент також закликав працівників прокуратури деполітизувати свою роботу. "Це не моє бажання – це моя вимога: я хочу бачити Генеральну прокуратуру зокрема, як і всю систему прокуратури в Україні, поза політикою", – наголосив Ющенко.

Він відзначив, що саме від цього залежить суспільна довіра до цього відомства, правоохоронної системи і влади в цілому.

Зі свого боку, Піскун сказав: "У нас було багато помилок в роботі Генпрокуратури, багато речей, кроків, які були не стільки правові, скільки вигідні якимсь політичним силам. Я вважаю, що це пішло в минуле і прокуратура буде виконувати тільки наглядові функції, передбачені Конституцією і законодавством України".

Піскун запевнив, що під його керівництвом відомство повернеться до ефективної боротьби з корупцією, насамперед у своїх структурах. Він також наголосив, що прокуратура має "грати першу скрипку" в координації діяльності правоохоронних органів.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:56
оновлюється від 00:04Групи ворожих "Шахедів" атакують Україну – Повітряні сили
02:38
Росіяни атакували Сумщину КАБами, скидали міни
01:42
Канада надасть Україні додатковий пакет підтримки – посол
01:00
футболЛунін видав суперматч і допоміг "Реалу" пройти в серії пенальті "МанСіті" в Лізі Чемпіонів
00:48
Нам треба переграти Путіна в рішучості – Зеленський на засіданні Євроради
00:24
У Чорногорії – третій за останні дні гучний арешт топпосадовців
00:14
футболНімецька "Баварія" обіграла "Арсенал" Зінченка і вийшла в півфінал Ліги Чемпіонів
23:55
Новини економіки 17 квітня: прогноз по урожаю-2024, споживання електроенергії росте через похолодання
23:53
"Україна – не Сирія": Юсов відреагував на слова Терехова, що Харків може стати новим Алеппо
23:32
Закупівельника Міноборони Волошенкова планують звільнити на тлі згадок про його участь в "Антимайдані"
Усі новини...