Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В "Нашій Україні" знають, що КС закрив справу про указ Ющенка

Четвер, 26 квітня 2007, 14:35

Представник "Нашої України" Микола Оніщук заявляє, що Конституційний суд прийняв рішення припинити провадження у справі про конституційність президентського указу від 2 квітня.

Про це Оніщук повідомив у четвер під час прес-конференції.

"Оскільки є указ, що набув сили 26 квітня, втрачає чинність указ від 2 квітня, то конституційне провадження в КС має бути припинено", - заявив Оніщук.

"І на скільки ми поінформовані, відповідне рішення в КС конституційним складом суду було ухвалено", - зазначив він.

Оніщук при цьому додав, що це означає, що "після того, як відповідне рішення КС буде офіційно опубліковано, то конституційне провадження припиняється і такого спору вже не існує в природі".

Відповідаючи на питання журналістів, як буде діяти сторона президента у разі, якщо і другий указ не буде виконуватися, то Оніщук зазначив, що ситуація після другого указу значно відрізняється від того, що було місяць тому.

Він сказав про три суттєві відмінності:

"Указ від 26 квітня носить пряме посилання на 90 статтю Конституції, а саме відсутність посилання на цю статтю було основою депутатського звернення до КС".

Друга відмінність, за словами Оніщука, полягає в резолюції ПАРЄ. "В ПАРЄ чітко вказали на те, що поки указ не визнаний неконституційним, він є чинним і повинен виконуватися"

Таким чином, підкреслив Оніщук, "ті, хто не будуть виконувати указ президента, поставлять себе не лише поза рамками українського закону, але й поза рамками європейської спільноти".

Третьою відмінністю Оніщук назвав "відношення суспільства до КС".

"Він (КС) вражений елементом суспільної недовіри, а тому не може бути інструментом розв’язання політичної кризи"

При цьому Оніщук не виключає, що депутати з коаліції можуть звернутися до КС з черговим зверненням, але на його думку, подібний крок не розв'яже ситуацію.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування