Рішення по Піскуну прийняли під тиском за одну хвилину?

Четвер, 26 квітня 2007, 15:46

Член фракції Партії регіонів Вадим Колесниченко заявляє про безпрецедентний тиск на суд, що прийняв рішення про відновлення на посаді генпрокурора Святослава Піскуна.

"Сьогодні о 10 ранку суддя Шевченківського райсуду Києва Кухалейшвілі прийняв постанову, якою дав Україні відразу двох генпрокурорів", - сказав депутат під час виступу у Верховній Раді.

За словами Колесниченка, справа була розглянута суддею одноосібно, хоча повинна була розглядатися колегіально, у складі мінімум 3 суддів.

"Провадження по справі було відкрито 26 квітня, попереднє засідання призначене на 26 квітня, рішення по суті було прийнято 26 квітня о 10 ранку", - заявив депутат.

Він підкреслив, що слухання справи за участю сторін не були взагалі, додавши, що в середу Шевченківський райсуд Києва уже відмовив у розгляді вищезгаданого позову.

"Ми свідки безпрецедентного тиску на всю судову систему. Суддю примусили порушити всі мислимі і немислимі закони", - заявив Колесниченко.

"Завдяки рішенню суду й указу президента ми маємо сьогодні двох генпрокурорів, тому що Верховна Рада не давала своєї згоди на звільнення Олександра Медведька, що зараз легітимно очолює прокуратуру", - додав він.

За словами депутата, президент Віктор Ющенко "влаштував театр політичного і юридичного абсурду, де громадяни стали заручниками бездарного режисера".

"Над нами сміється вся Європа, а плакати гіркими сльозами доведеться нам", - заявив депутат.

Як відомо, у четвер президент оприлюднив указ про відновлення на посаді генпрокурора Святослава Піскуна і відповідно про звільнення з цієї посади Олександра Медведька.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування