Тимошенко - героїня Достоєвського з IQ, вищим ніж у політиків-чоловіків?

Четвер, 26 квітня 2007, 17:48
Екс-міністр економіки, член БЮТ Сергій Терьохін заявляє, що указ президента Віктора Ющенка про розпуск Верховної Ради і дострокових виборів був давно спланований.

"Я думаю, він (Ющенко) не спонтанно діяв, а давно спланував розпуск парламенту, готувався і вичікував. І сказав своє слово", - заявив він в інтерв'ю журналові "Фокус", відзначивши, що добре знає Ющенка і вони "18 років на "ти".

При цьому Терьохін відкинув припущення про те, що указ про розпуск парламенту президент підписав для того, щоб "зробити коаліцію більш поступливою".

У той же час, на питання про те, чи досяг БЮТ бажаного в ситуації з розпуском Верховної Ради, Терьохін відповів ухильно.

"У вашому питанні підґрунтя: мовляв, Тимошенко хоче бути прем'єром, президентом, головою ООН, одержати Нобелівську премію або щось у цьому дусі... Дурниця повна!", - заявив він.

На уточнююче питання, чи означає це, що Тимошенко цього не хоче, Терьохін додав: "З досвіду 2005 року відчуваю, що ця жінка із серії героїв Достоєвського, які ставлять перед собою начебто б незбутні мрії, а потім з надривом їх досягають".

У той же час, відповідаючи на питання, чи діють БЮТ у підтримку президента або "сам за себе", Терьохін відзначив, що це "питання з морально-етичної сфери".

"Що значить – за або проти президента? Ми в монархії, чи що, живемо? Ви за царя або проти? Не розумію", - заявив він.

На питання, чому нові списки БЮТ "мало чим відрізняються від старих", Терьохін відзначив, що "те, що було зроблено, то, як список виглядає зараз – це оцінка, не тільки її (Тимошенко), а колективна, тієї роботи, що за рік була зроблена депутатами".

"Ви що думаєте, що Юлія Володимирівна – такий собі Берія, чи що? Який чистить (БЮТ від "потенційних перебіжчиків"), приймає одноосібно рішення?", - запитав він, відзначивши, що "Тимошенко жінка з рівнем IQ, якому повинні заздрити багато політиків-чоловіків" і вона "спирається на силу свого розуму".

За словами екс-міністра, його прізвище випливає "у другому або третьому" десятку списку БЮТ: "Мене не цікавить тасування на одне, два, три п'ять місць. А чому так вийшло – адже на минулих виборах БЮТ складався з двох партій".

При цьому він додав, що радий приєднанню до блоку ПРП, хоча "зрозуміло, якщо в блок приходить третій суб'єкт, іншим приходиться підсунутися".

Разом з тим, Терьохін вважає, що мегаблоку опозиційних сил не буде, так "ніхто не хоче".

"Повинна бути інваріантість. Ви приходите в політмагазин і вибираєте те, що для вас найкраще. Менша ціна – більша якість, різний асортимент. Вибирайте самі", - підкреслив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування