Балога відчуває, що Янукович змирився з виборами

Четвер, 26 квітня 2007, 18:58

Указ президента від 25 квітня про перенесення дати виборів України зняв усі перешкоди проведенню позачергових виборів до Верховної Ради як "єдиного способу подолання глибокої політичної кризи в країні".

Про це заявив у четвер глава секретаріату президента Віктор Балога, повідомляє його прес-служба.

За його словами, "шлях до врегулювання відкритий, досягнення цієї мети залежить лише від мудрості головних політгравців та їхньої волі зробити перший крок".

Реклама:

Балога наголосив на непорушності позиції президента, що "оголошені парламентські вибори покладуть край ганебним проявам політичної корупції та спробам узурпації влади".

"Принаймні, у Верховній Раді шостого скликання буде значно менше депутатів, в яких у одному оці видно курс долара, а в іншому бовваніє міністерське крісло", - зазначив він.

"Є відчуття того, що і прем’єр-міністр Віктор Янукович розуміє невідворотність виборів. Врешті-решт, не президент був причиною кризи, яка стиснула державу в лещатах неконституційного свавілля. Янукович як керівник уряду і лідер впливової політичної сили має керуватися законом та інтересами держави, а не настроями й емоціями, якими б сильними вони не були", – сказав Балога.

ВІДЕО ДНЯ

Він висловив сподівання, що перенесення на місяць дати позачергових виборів дасть можливість організувати і провести голосування так, щоб підсумки народного волевиявлення не були поставлені під сумнів ні в Україні, ні за її межами.

Балога переконаний, що у червневих виборах візьмуть участь усі ключові політичні сили країни.

Тому, на думку глави секретаріату президента, лідерові соціалістів Олександру Морозу варто змінити "недієву риторику незгодного" на конкретну справу підготовки до виборів.

"Зволікання з цим створить додаткові ризики для партії, яка має багаторічний досвід парламентського представництва. Думаю, що Олександру Олександровичу це не потрібно", – зауважив Балога.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування