Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Експерти: Онопенко, Ківалов і Полудьонний більше за всіх впливають на суди

Четвер, 26 квітня 2007, 19:38

До п'ятірки найвпливовіших людей, від яких залежать судові рішення, потрапили глава Верховного суду Василь Онопенко, "регіонал" Сергій Ківалов і радник президента з юридичних питань Микола Полудьонний.

Такий рейтинг опублікував журнал Фокус у четвер.

Так перше місце займає Онопенко, друге – голова Вищої ради юстиції Лідія Ізовітова, третє - радник президента з юридичних питань Полудьонний.

Четверте і п'яте місця поділили депутат Сергій Ківалов і голова Судової палати з адміністративних справ Верховного суду Віктор Кривенко.

До наступної п'ятірки потрапили заступник голови Верховного суду Анатолій Ярема, перший заступник голови Верховного суду Петро Пилипчук, міністр юстиції Олександр Лавринович, який поділяє місце з главою Вищого адміністративного суду Олександром Пасенюком.

У список також потрапила заступник міністра Кабміну Олена Лукаш, заступник голови секретаріату президента Ігор Пукшин, екс-генпрокурор Олександр Медведько, депутат від БЮТ Андрій Портнов, "нашоукраїнець" Петро Порошенко.

Серед людей, що впливають на судові рішення, експерти також вказали екс-главу Печерського суду Володимира Колесниченка, екс-координатор більшості Степан Гавриш, заступник генпрокурора Ренат Кузьмін, екс-представник Кучми у ВР Олександр Задорожній.

Серед впливових людей також експерти назвали главу КС Івана Домбровського, главу Печерського суду Інну Отрош, представника президента у ВР Романа Зварича, заступника генпрокурора Тетяну Корнякову, екс-главу адміністрації Кучми Віктора Медведчука, депутатів Володимира Стретовича, Миколу Катеринчука.

У дев'ятій п'ятірці, за оцінками експертів, була назвала суддя КС Сюзанна Станік.

Журнал Фокус також відзначив, що з числа номінантів були навмисно виключені президент Віктор Ющенко, прем'єр Віктор Янукович, спікер ВР Олександр Мороз, глава секретаріату президента Віктор Балога і лідер об'єднаної опозиції Юлія Тимошенко.

"Завдяки своєму статусу вони і так мають колосальний ресурс впливу будь на що", - відзначили журналісти.

"Ми попросили експертів у цій непростій області оцінити найбільш впливових юристів, політиків, суддів і прокурорів, які впливають на розміщення кадрів у судовій системі і прийняття рішень у судах різних інстанцій", - відзначає журнал.

Експертами виступили екс-суддя апеляційного суду м. Києва Юрій Василенко, адвокат Ігор Годецький, президент "Союзу консультантів з економіки і права" Андрій Осмоловський, глава Українського Гельсинського союзу по правах людини Євген Захаров, Ігор Коліушко, Віктор Мусіяка, Роман Романов і Володимир Яворський.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування