Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Януковичі і БЮТівці почали війну за комітет розігнаного парламенту

Четвер, 26 квітня 2007, 20:34

Представники парламентської коаліції усунули БЮТівця Андрія Шевченка з посади керівника комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Шевченка.

"26 квітня сім членів комітету, що представляють урядову коаліцію, здійснили спробу провести засідання, на якому призначили виконувачем обов‘язки голови Комітету Олену Бондаренко та розглянули кілька законопроектів", - сказано у ньому.

Депутати зібралися за день до запланованого засідання, чим, на думку Шевченка, порушили 43 статтю закону "Про комітети" і цим самим "перекреслили законність будь-якого ухваленого рішення".

"З таким самим успіхом мої колеги з коаліції могли би призначити себе виконувачем обов‘язки Папи Римського або Генсека НАТО, - сказав він.

Водночас прес-служба Бондаренко спростовує інформацію про усунення Шевченка, зазначаючи, що прес-служба Шевченка "просто пересмикує факти".

"Справа в тому, що Шевченко призначив засідання Комітету не на 27 квітня, як заявляє, а на 27 травня!!!", - йдеться у повідомленні.

"Ну а що стосується усунення його, це також неточність, тому що його ніхто не зміщав - він заявив про самоусунення в цьому ж відкритому листі (на сайті "Телекритика"), у зв'язку з чим комітет змушений був обрати в.о.", - заявляє Бондаренко.

Бондаренко також наводить текст заяви, підготовлений після комітету. У ній члени комітету заявляють про те, що причиною призначення Бондаренко стало неналежне виконання Шевченком його обов'язків, "перевищення службових повноважень і авторитарний стиль керівництва комітетом".

"З вини пана Шевченка Комітет з питань свободи слова й інформації не працював більше місяця... У той же час Шевченко, не маючи законних підстав, від імені Комітету проводить усілякі заходи (іноді з політичним підтекстом), підписує листа на ім'я віце-спікера Верховний Ради, скликає на робочі наради секретаріат", - сказано в заяві.

Крім того, члени комітету відзначають, що одночасно з заявами про складення з себе депутатських повноважень Шевченко "регулярно користується службовим транспортом, отримує зарплату і грошову надбавку за керівництво Комітетом, розпоряджається кабінетним фондом Комітету".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування