Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Євросоюзу подобається "контакт" Ющенка і Януковича

П'ятниця, 27 квітня 2007, 11:07

Європейський Союз закликає Україну не допустити ескалації політичного конфлікту.

Про це йдеться в заяві ЄС з нагоди виступу міністра закордонних справ Арсенія Яценюка у Відні на засіданні постійної ради Організації з безпеки й співробітництва в Європі.

У заяві зазначається, що ЄС уважно стежить за розвитком подій в Україні і вітає намір українських політиків розв’язати політичну кризу, повідомляють "Новости Украина" з посиланням на "Українські новини".

На думку Євросоюзу, для досягнення компромісу між усіма причетними до конфлікту сторонами, необхідна стриманість, діалог і добра воля.

"Ми вітаємо той факт, що президент Віктор Ющенко і прем'єр-міністр Віктор Янукович постійно підтримують контакт, щоб знайти рішення політичного тупика", - сказано в заяві.

ЄС очікує, що Україна вирішить свої політичні труднощі за столом переговорів, дотримуючись Конституції і дотримуючись демократичних принципів.

"ЄС закликає всі політичні сили в Україні не допустити ескалації конфлікту", - сказано в заяві.

У заяві наголошуєтсья, що Євросоюз вітає європейський вибір України і має намір підтримувати Україну в проведенні політичних і економічних реформ, спрямованих на зміцнення демократії, стабільності і процвітання країни.

Євросоюз також сподівається, що імплементація Плану дій "Україна-ЄС" і переговори з підписання нової розширеної угоди сприятимуть розвитку й зміцненню співробітництва.

Як відомо, 26 квітня міністр закордонних справ Арсеній Яценюк відвідав Відень для участі в засіданні постійної ради ОБСЄ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування