Мороз попросив вивчити статті про імпічмент президенту

П'ятниця, 27 квітня 2007, 11:26

Спікер Олександр Мороз закликає регламентний комітет парламенту розглянути пропозиції щодо початку процедури імпічменту президенту.

"Я думаю, що ми повинні діяти таким чином, щоб і йому допомогти вийти в конституційне поле, і суспільству увійти в конституційні взаємовідносини", - зазначив спікер у п'ятницю.

"Бо можна шляхом якихось маніпуляцій, політичних домовленостей або посилаючись на волю народу, акції на вулиці наробити багато дурниць, а потім довго дивитися, як повернутися до Конституції і закону, на яких здійснювати взаємовідносини в державі", - додав Мороз.

У зв’язку з цим він попросив керівника регламентного комітету Олександра Єфремова "без поспіху, ретельно" розглянути можливості 111 та 110 статей Конституції.

Як відомо, стаття 111 передбачає, що президент може бути усунений з посади Верховною Радою України в порядку імпічменту у разі вчинення ним державної зради або іншого злочину.

Стаття 110 передбачає, що неможливість виконання президентом своїх повноважень за станом здоров'я має бути встановлена на засіданні Верховної Ради України і підтверджена рішенням, прийнятим більшістю від її конституційного складу на підставі письмового подання Верховного Суду України – за зверненням Верховної Ради України і медичним висновком.

"Я звертаюся до Олександра Сергійовича Єфремова розглянути на своєму комітеті ці пропозиції, які висловлюють депутати, аби перш ніж заявляти про рішучість розгляду в такій послідовності питання, проаналізувати всі за і проти та ефект, який може бути від того", - зазначив Мороз.

Як відомо, перед цим соціаліст Василь Волга запропонував Верховній Раді створити міжнародну комісію щодо стану здоров'я президента.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...