Янукович витратив 240 днів на боротьбу за повноваження

П'ятниця, 27 квітня 2007, 13:26

Період після сформування уряду Віктора Януковича у політичній сфері можна охарактеризувати як час витрачений на боротьбу за повноваження.

Про це йдеться у прес-релізі за даними дослідження 240 днів уряду Януковича, здійсненого консорціумом неурядових аналітичних центрів у складі Інституту економічних досліджень та політичних консультацій, Центру політико-правових реформ, Центру Разумкова.

"Цей час демонструє критичне невміння політичних сил домовлятися, співіснувати, а також дотримуватися домовленостей. Фактом є вибіркове та недобросовісне застосування законодавства усіма суб’єктами політики, зловживання правами, систематичне порушення Конституції", - зазначають аналітики.

При цьому, на їх думку, "недосконалі та сумнівно легітимні конституційні зміни стали одним з ключових чинників дисбалансу у владі та правового хаосу".

Водночас позитивом цього періоду експерти називають тенденцію до формування уряду як самостійного суб’єкта вироблення державної політики, реалізації його статусу як вищого органу виконавчої влади.

"Але в частині організації врядування Кабінет міністрів робив акцент не на демократичні процедури роботи, а на побудову жорстокої владної вертикалі та командно-адміністративні методи управління", - йдеться у прес-релізі.

Ухвалення закону "Про Кабінет міністрів" в редакції, яка "цементує теперішню систему державного управління, унеможливлює який-небудь серйозний поступ у наближенні системи урядування до демократичних стандартів", - вважають експерти.

У галузі економічної політики в період з початку року відновилася тенденція до нарощування заборгованості із виплати заробітних плат.

Наміри запровадження адресності в наданні соціальних пільг і соціальної допомоги у 2007 році могли б розглядатись як позитивний крок для бюджетної збалансованості, проте відсутність механізму забезпечення адресності надання пільг ставить під сумнів ефективність заходу, наголошують експерти.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
Усі новини...