Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Піскун уже наводить порядок – студентів з Майдану беруть "в оборот"

П'ятниця, 27 квітня 2007, 13:48

Заступник генерального прокурора Тетяна Корнякова спростувала інформацію про кадрові перестановки в Генеральній прокуратурі.

"Це неправильна інформація, ніхто нікого не звільняв, усі працюють, усі на місці", - сказала вона журналістам у п'ятницю, повідомляє Ліга.

За її словами, у Генпрокуратурі не звільняли заступників генпрокурора і не призначали Миколи Голомшу першим заступником генерального прокурора замість Віктора Пшонки.

Стосовно інформації про призначення Голомші Корнякова зазначила: "Я про таке не чула, я про це не знаю".

Як відомо, член "Нашої України" Руслан Князевич в ефірі каналу "1+1" в четвер заявив, що Святослав Піскун, поновлений на посаді генпрокурора, змінив склад колегії ГПУ і повернув членів колегії, які обіймали ці посади під час його попереднього "генпрокурорства".

"Зокрема, першим замом генпрокурора призначений пан Голомша", - відзначив він.

У свою чергу, Корнякова повідомила, що на порядку денному колегії Генпрокуратури на п'ятницю кадрових питань немає.

За її словами, буде розглядатися питання дотримання законодавства щодо безпеки перевезень вантажів і багажу пасажирів - вона сама буде доповідати, а також питання комплексної перевірки в прокуратурі Черкаської області - буде доповідати Пшонка.

Також Корнякова висловила здивування з приводу того, що засідання колегії буде проходити без преси, оскільки в четвер "сама чула, як (керівнику прес-служби ГПУ) доручили пресу запросити".

Крім того, Корнякова повідомила, що Генпрокуратура проводить у регіонах перевірки фактів залучення студентів до участі в акціях протесту в Києві. По деяких з них уже порушені кримінальні справи.

Корнякова підкреслила, що молодь дійсно звозиться в столицю, де перебуває в небезпечних умовах і відривається від навчального процесу. Однак реальних заходів ні органи освіти, ні міліція не вживають.

"Зараз йде перевірка, зараз і міліція цим займається, і ми цим займаємося по кожній області, як тільки в нас будуть висновки, ми вас проінформуємо", - зазначила Корнякова.

Відповідаючи на питання, чи є вже кримінальні справи, заступник голови ГПУ сказала: "Наскільки я знаю, є".

Як відомо, у Києві з початку квітня тривають численні акції протесту прихильників опозиції і коаліції. Щодня в столицю прибувають понад тисячі представників антагоністичних політичних сил.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування