Ющенко відкрив, чому віддав Генпрокуратуру Піскуну

П'ятниця, 27 квітня 2007, 14:59

Президент Віктор Ющенко поновив Святослава Піскуна на посаді генерального прокурора для того, щоб забезпечити порядок у Генеральній прокуратурі.

Про це він сказав журналістам у Варшаві (Польща), повідомляють "Українські новини".

"Я ставлю запитання: кому потрібна двоголова Генеральна прокуратура? Кому потрібний хаос? Особливо сьогодні. Президенту? Я хочу, щоб Генеральна прокуратура працювала як годинник", - сказав Ющенко.

Він зазначив, що були спроби паралізувати роботу Генпрокуратури.

"Очевидно, комусь хотілося з Генеральної прокуратури створити інституцію, яка була б більше схожа на нинішній стан ЦВК", - сказав Ющенко.

Він відзначив, що рішення не було для нього простим, однак у цьому був компроміс.

"Я переконаний у тому, що суть компромісу полягає в тому, чи будемо ми витрачати час, давати обставини для деструктивної роботи Генеральної прокуратури... або ми домовляємося, що ми ці проблеми обрізаємо, і приймаємо рішення, що, принаймні на сьогодні, дає чіткий розклад і чіткий формат правової діяльності прокуратури", - сказав президент.

Як відомо, 26 квітня Ющенко своїм указом поновив Піскуна на посаді генпрокурора і, у зв'язку з цим, скасував указ від 4 листопада 2005 року про призначення на цю посаду Олександра Медведька.

Ющенко поновив Піскуна відповідно до рішення Шевченківського райсуду Києва.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування