Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко і Качинський ухвалили спільну карту, по якій ходитимуть два роки

П'ятниця, 27 квітня 2007, 15:03

Президенти України та Польщі Віктор Ющенко та Лєх Качинський підписали дорожню карту українсько-польського співробітництва на 2007-2008 роки, в якій приділено увагу проведенню енергетичного саміту у Кракові 11-12 травня 2007 року.

Ющенко відзначив, що у дорожній карті на найвищому рівні передбачені заходи, які мають реалізувати українська та польська сторони на рівні президентів, урядів, бізнесу у торговельній, гуманітарній сферах, ділових відносинах між країнами.

Окремий розділ цього документу присвячений спільній організації заходів, пов'язаних із проведенням в Україні та Польщі фіналу чемпіонату Європи з футболу у 2012 році, повідомляє прес-служба глави держави.

У свою чергу, президент Польщі відзначив, що Україна та Польща своєю співпрацею "дають приклад співробітництва двох дружніх європейських держав", при цьому він підкреслив, що його країна "робить все для того, щоб Україна якомога швидше стала членом ЄС".

Президент Польщі додав, що підписаний план дій українсько-польського співробітництва спрямований на поглиблення співпраці між двома країнами і, зокрема, стосується низки енергетичних питань та проведення енергетичного саміту у Кракові 11-12 травня цього року.

Крім того у підписаній дорожній карті співпраці на 2007–2008 роки одне з важливих місць займають питання, які стосуються національних меншин України та Польщі.

Під час зустрічі з представниками української громади Польщі, Ющенко наголосив, що і він, і президент Польщі виявляють значний інтерес до життя національних меншин України та Польщі і часто обговорюють проблеми української громади в Польщі й польської – в Україні.

У свою чергу Качинський відзначив, що надзвичайно зацікавлений у якнайкращих відносинах з українською громадою в Польщі. Він заявив про свою готовність зустрітися з представниками української громади Польщі, щоб краще зрозуміти їх сьогоднішні проблеми.

Також президенти Польщі та України підписали спільну заяву з приводу 60-х роковин акції "Вісла".

Так, 27 квітня у рамках робочого візиту до Львівської області у Львівському національному театрі опери та балету ім. С.Крушельницької Ющенко візьме участь у вечорі-реквіємі, що відбудеться у пам'ять про примусове виселення українців з етнічних земель Лемківщини, Надсяння, Підляшшя та Холмщини, а також під час операції "Вісла".

Наприкінці офіційної частини запланований виступ президента. Після цього вечір-реквієм продовжить урочистий концерт. Початок заходу, який у прямому ефірі транслюватимуть УТ-1 та 5 канал, о 18.00.


"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:22
відеоЦієї ночі вибухи лунали у Бєлгородській та Курській областях
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
оновлюєтьсяХарків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
22:52
оновленоУ тимчасово окупованих Ровеньках на Луганщині повідомили про вибухи на нафтобазі
Усі новини...
Реклама: