Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко хоче, щоб Тимошенко і Кириленко повернулися до Мороза?

П'ятниця, 27 квітня 2007, 16:31

Президент Віктор Ющенко вважає, що опозиція має повернутися до зали засідань.

Про це Ющенко сказав, відповідаючи на питання як коаліція і опозиція можуть досягти порозуміння, в інтерв’ю польській газеті "Rzeczpospolita", текст якого наводить прес-служба президента.

"Треба вилучити з суперечки суспільство, припинити демонстрації, це вражаюче видовище на майдані Незалежності і під парламентом", - зазначив Ющенко.

"Від прийняття рішення повинен також утриматися Конституційний Суд (йдеться про рішення щодо конституційності указу президента від 2 квітня)", - додав президент.

"По-друге, депутати – як із коаліції, так і з опозиції – повинні повернутися до зали засідань, а Верховна Рада повинна зайнятися найважливішими для країни законами, в тому числі, про статус народного депутата", - додав він.

Ющенко наголосив, що за Конституцією "депутат, який виходить зі своєї фракції, повинен бути автоматично виключений з парламенту".

"Потрібні також зміни у виборчому законодавстві, які визначали б засади проведення дострокових виборів, а також положення про статус опозиції", - додав Ющенко.

Відповідаючи на питання, чи погодився б він на компроміс без дострокових виборів, Ющенко зазначив:

"Не думаю, щоб це було можливе. Вибори є необхідною умовою і водночас політичною потребою".

"Сьогодні більшість суспільства хоче взяти участь у достроковому голосуванні. Треба унеможливити корупційні дії, які ускладнюють нормальне функціонування парламенту", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування