Суд заборонив влаштовувати в Києві бійки у вихідні

П'ятниця, 27 квітня 2007, 17:27

Шевченківський районний суд заборонив міському комітетові Комуністичної партії й об'єднанню "Сс-галичина" проводити акції в центрі Києва 28-29 квітня.

Про це журналістам повідомив начальник головного управління внутрішньої політики Київської міської державної адміністрації Віктор Гончарук з посиланням на рішення суду від 27 квітня.

"Суд вирішив установити обмеження шляхом заборони права на проведення (масових акцій)", - сказав Гончарук, повідомляють Українські новини.

Зокрема, за його словами, суд заборонив КПУ проводити масові акції на Михайлівськ площі, Софійській площі, бульварі Шевченка, вулицях Владимирській і Хрещатику, у парку Шевченка, на Майдані Незалежності і на інших центральних вулицях міста.

У свою чергу, об'єднанню "СС-Галичина" суд заборонив проводити акцію пам'яті воїнів української дивізії "СС-Галичина".

Раніше Київська міська державна адміністрація просила Шевченківський районний суд заборонити проведення акцій об'єднанням "СС Галичина" і обмежити проведення акцій Комуністичної партії 28-29 квітня.

Також глава секретаріату президента Віктор Балога просив Службу безпеки перешкодити зіткненням між учасниками акції пам'яті воїнів дивізії "СС-Галичина" і мітингу ПСПУ 28 квітня в Києві.

Тим часом Київський міський комітет Комуністичної партії й об'єднання "Нові ліві" подали заявки в КМДА на проведення масових акцій у центрі Києва з нагоди святкування Дня солідарності трудящих 1 травня.

Зокрема, відповідно до заявки, КПУ має намір провести акцію, для якої необхідно часткове перекриття руху транспорту на центральних вулицях міста.

Відповідно до заявки, о 9:00 1 травня КПУ має намір почати збір на площі біля станції метро "Арсенальна" і сформувати колону, що з 10:00 почне рухатися убік центра маршрутом: площа Слави, вул. Січневого Повстання, Грушевського, Європейська площа, Майдан Незалежності.

На Майдані КПУ планує провести мітинг із 11:00 до 12:00.

Після цього колона рушить по правій стороні Хрещатика до Бессарабської площі до пам'ятника Володимиру Леніну на бульварі Шевченка.

У свою чергу, "Нові ліві" почнуть свою акцію о 11:00 біля пам'ятника Леніну з покладання йому квітів.
Потім їхня колона рушить до будинку Київської міської державної адміністрації на Хрещатику, 36, біля якого з 11:30 до 11:45 відбудеться пікетування КМДА.

Після цього колона рушить Хрещатиком до театру ім. Івана Франка.

З 12:20 до 12:40 "Нові ліві" планують покласти квіти біля пам'ятника Франка і на цьому закінчити акцію.

Прогнозована кількість учасників цієї акції - 1 тис. осіб.

Як повідомлялося, у п'ятницю в центрі Києва проходять масові акції прихильників коаліції в зв'язку з указами президента Віктора Ющенка про дострокове припинення повноважень Верховної Ради і відмову парламенту виконувати дані укази.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
Усі новини...