Жовтяк заявляє, що йому погрожували люди Ющенка

П'ятниця, 27 квітня 2007, 17:34

Екс-голова Київської обласної державної адміністрації Євген Жовтяк має намір ініціювати процедуру примусового виконання рішення Києво-Святошинського районного суду про відновлення його на посаді.

Про це він сказав у п'ятницю на прес-конференції в Києві, коментуючи указ президента про відновлення й одночасно звільнення його з посади губернатора Київщини за порушення закону.

"Я буду звертатися до суду за видачею виконавчого листа і порушувати процедуру примусового виконання рішення суду (Києво-Святошинського райсуду)", - сказав Жовтяк.

Він відзначив, що процедура примусового виконання рішення суду стосується не нинішньої голови Київської облдержадміністрації Віри Ульянченко, а "того, хто призначав".

Жовтяк також не виключив, що протягом шести місяців може звернутися до Європейського суду з прав людини.

Крім того, Жовтяк заявив про погрози на його адресу з боку заступників голови секретаріату президента Ігоря Пукшина і Віктора Бондаря через незгоду відмовитися від відновлення на посаді.

За словами Жовтяка, Пукшин і Бондар вимагали від нього написати заяву про звільнення з посади губернатора за власним бажанням і в цьому випадку обіцяли йому великі перспективи щодо подальшого працевлаштування.

У випадку ж незгоди написати таку заяву, вони погрожували, що він не зможе знайти собі роботу, у тому числі буде позбавлений можливості балотуватися в парламент.

"Були погрози, що не зможу ні ким працювати", - сказав Жовтяк.

Жовтяк також повідомив, що голова секретаріату президента Віктор Балога пропонував йому посаду заступника голови Ради національної безпеки й оборони, однак він відмовився.

"Інтерфакс-Україна", Українські новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування