Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Міністрам Януковича не сподобалася футбольна ініціатива Ющенка

П'ятниця, 27 квітня 2007, 17:35

Представники Кабінету міністрів незадоволені указом президента Віктора Ющенка про забезпечення підготовки фінального турніру чемпіонату Європи 2012 року з футболу і мають намір розглянути питання про участь уряду в цьому процесі.

Про це в п'ятницю на прес-конференції повідомив віце-прем'єр Дмитро Табачник, передає Ліга.

"Замість спільної роботи, під килимом робиться указ президента, яким створюється оргкомітет, який нічого не вирішує, а може тільки писати доручення і розпорядження центральним органам виконавчої влади", - заявив він.

При цьому Табачник звернув увагу, що указ не пройшов процедуру контрасигнації і не узгоджувався урядом.

"Завтра, я думаю, що ми будемо на засіданні Кабінету міністрів обговорювати це питання, подивимося, які потрібно буде почати зусилля уряду по підготовці до проведення Євро-2012", - сказав він.

Табачник також підкреслив, що в підготовці мають брати участь МВС, Міністерство будівництва, Мінфін й інші міністерства.

За його словами, оргкомітет не зможе ефективно працювати без залучення Мінфіну, "який визначає кошти на всі 5 років, без Мінтрансу, що відповідає за гарантію по дорогах, без Міністерства культури і туризму, що визначає стандарти готелів".

Табачник також спростував інформацію про те, що уряд планує створити окрему посаду віце-прем'єра по підготовці до проведення Євро-2012.

За його словами, відповідно до вимог UEFA, "необхідно створити окремий урядовий орган, що займався б цим; не посада, а урядовий орган".

Зі свого боку міністр у справах сім'ї, молоді і спорту Віктор Корж відзначив, що сьогодні уряд поставлений в такі умови, що змушений створювати паралельний оргкомітет по проведенню чемпіонату Європи по футболу 2012 року.

"Ми сьогодні поставлені в такі умови, що ми повинні створювати паралельний оргкомітет, який буде реально втілювати в життя ці дуже серйозні заходи", - відзначив міністр.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...