Янукович – не шаман, а Ющенко – не директор заводу

П'ятниця, 27 квітня 2007, 19:14

Член президії партії "Наша Україна" Олександр Третьяков заявляє, що минулого тижня переказав на рахунок партії 3 мільйони гривень для підтримки людей, які відстоюють дії опозиції на Європейській площі.

На питання, хто "спонсорує Майдан", Третьяков в інтерв'ю "Газете по-киевски" відповів: "Можу сказати про себе. Я переказав минулого тижня 3 млн. гривень на рахунок партії. Ми закликаємо людей допомагати "Нашій Україні". Хто хоче, той завжди допоможе".

Третьяков вважає указ президента про перенесення дати дострокових виборів "мудрим рішенням - адже потрібно скоріше виходити з кризи, і "колбасити" країну до осені, відтягувати ще час неприпустимо".

На його думку, "не погодяться з виборами тільки політичні шулери, для них перевибори – смерті подібні". "А всі відповідальні політичні сили – і "Наша Україна", і БЮТ, і Партія регіонів – зобов'язані підтвердити свої повноваження у народу", - додав він.

Також Третьяков відзначив, що "з Партією регіонів потрібно розмовляти, тому що без неї проведення позачергових виборів неможливо".

"Головна задача Ющенка – одержати результат у переговорах з Януковичем. І вони знайдуть точки дотику - якщо прем'єр не хоче потрапити в історію, як людина, завдяки якій Україна розпалася", - заявив Третьяков.

На питання, якими будуть наступні дії, якщо КС визнає указ президента неконституційним, член "Нашої України" заявив, що "КС себе вже настільки дискредитував, що будь-яке його рішення не буде прийняте всіма однозначно".

На зауваження, що багато експертів стверджують, що в результаті домовленостей Ющенка і Януковича сторони можуть пожертвувати Морозом або Тимошенко, Третьяков заявив:

"Послухайте, переговори президента з прем'єром – це ж не рада шаманів, де обговорюються жертвоприношення. Мова йде про принципи і майбутнє країни".

"Що стосується Мороза, я, мабуть, погоджуся: він – жертва власних інтриг, збанкрутілий політик. Мені дуже прикро, що людина, якій за 60, що багато років сприймалася, як моральний авторитет, так йде з політичної арени", - додав він.

На питання, що означає заклик президента до партії очистити список, Третьяков відповів: "Як мінімум те, що в списку не повинно виявитися якого-небудь Кінаха. Але Ющенко - не директор заводу і не показує пальцем, хто повинен увійти до списку, а хто – вийти".

"Якщо ви запитуєте про "любих друзів" – то президент ніколи не говорив про те, щоб їх не було", - додав член "Нашої України".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
21:40
Фонд підтримки енергетики України зібрав близько 410 мільйонів євро – Шмигаль
21:35
Підозра на пів мільярда: чому детективи НАБУ прийшли до аграрного міністра Сольського. Деталі справи
21:31
Лідер республіканців закликав Сенат підтримати пакет із допомогою Україні
21:15
ПриватБанк відстояв право власності на один з найбільших ТЦ у Дніпрі: намагались відсудити ексвласники
21:10
В Україні реорганізують ще два університети
20:57
баскетбол"Київ-Баскет" повторно переграв "Черкаські Мавпи" та став бронзовим призером Суперліги
20:43
Енергорегулятор виявив схему продажу електрики бізнесу за цінами для населення
20:41
В Україні створять мережу "Стартап-школа – інкубатор-акселератор": що це означає
20:41
Понад 400 млн євро виділяє Данія на відбудову та енергетику України
20:34
відеоЗеленський обговорив з Сирським посилення фронту на Донеччині
Усі новини...