Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович побачив, що Ющенко завадив Тимошенко і Богатирьовій домовитись

П'ятниця, 27 квітня 2007, 19:29

Прем’єр Віктор Янукович заявляє, що президент Віктор Ющенко порушив всі домовленості, які були досягнуті під час сімох зустрічей.

Про це Янукович заявив в п’ятницю на мітингу прихильників коаліції в Києві.

"Президент знову підписав указ, яким фактично перекреслив всі наші домовленості, які були останнім часом за сім останніх зустрічей", - зазначив Янукович.

За його словами, на останній зустрічі у вівторок було договорено створити робочі групи, в яких була частина представників опозиції, коаліції, і групи від президента і прем’єра.

"В середу ця група пропрацювала практично один день і президенту не вистачило витримки почекати 2-3 дні, щоб попрацювали. Вони сіли, в них почався діалог. Вони відпрацювали перші документи, як можна врегулювати політичну кризу", - зазначив він

"І президент не витримав того тиску, що був на нього", - додав Янукович.

Він також висловив думку, що президент ухвалив новий указ, оскільки побачив, що КС визнає указ неконституційним. Янукович вкотре наголосив, що президент Ющенко "пішов на поводу" у "радикально налаштованих опозиційних сил".

Янукович також упевнений, що КС ухвалив би негативне рішення.

"Фактично ми були переконані, що вердикт Конституційного суду буде однозначний, що указ буде визнано неконституційним", - заявив він.

Він також заявив, що Ющенко має скасувати свій указ про розпуск парламенту, після чого мають відбутися одночасні президентські і парламентські вибори.

"Ми не боїмось виборів. Ми за те, щоб президент відмінив всі укази. Ми повинні пройти через чистилище", - зазначив він.

"Хай покаже приклад як це робити і зробить таку заяву. І піде на дострокові президентські і парламентські вибори. Чистилище буде для всіх політиків, і хай люди визначать хто є хто в державі", - наголосив Янукович.

Прем’єр також заявив, що коаліція не хоче протистояння.

"Ми за те, щоб люди повернулися на робочі місця, заводи, підприємства у сім'ї. Але цього не виходить, бо знаходиться одна людина, яка сьогодні вважає, що вона має право таке робити з країною, українським народом", - сказав він.

"Хто дає право єдиній людині підмінювати всі гілки влади, всі суди, підписуючи такі документи, фактично роблячи такий розбрат в нашому народі. Невже рівень відповідальності людини, що зобов'язана нести відповідальність за конституцію, невже це обличчя українського народу і влади?" – спитав Янукович.

"Я хочу запевнити вас, що ми ніколи не змінимо своїх принципів"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування