Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЯНУКОВИЧ ГОТОВИЙ ІТИ НА ВИБОРИ

Субота, 28 квітня 2007, 11:49

Прем’єр Віктор Янукович готовий іти на дострокові вибори, якщо це буде результатом політичних домовленостей.

"Ми пропонуємо зупинитися і піти правовим шляхом, повернутися в правове поле, спокійно підійти до цих питань", - заявив він на брифінгу в суботу.

"Якщо ми сядемо і прийдемо до висновку, що треба йти на вибори, то буде таке рішення прийнято, тільки тоді буде друга назва - не на підставі Конституції, а на підставі політичних консультацій і узгоджень", - підкреслив Янукович.

"Тоді ми будемо звертатися до своїх виборців, у чому тут склалася ситуація. Якщо буде необхідність", - додав він.

Прем’єр зазначив, що президент підписав указ про розпуск парламенту "одноосібно, тим самим розірвавши той переговірний процес, який фактично розпочався на рівні політичних сил".

"Я розумію президента, що він не хотів дочекатися рішення КС, але це не вихід з цієї ситуації. Саме рішення КС дасть вихід з цієї ситуації. Коли ми його отримаємо і зрозуміємо що в правовій площині приймати рішення неможливо, а його можна прийняти тільки в політичній площині, то треба шукати відповідь у політичній площині", - вважає Янукович.

"Якщо в цьому буде необхідність всім політичним силам вийти до українського народу, до своїх виборців, і я згоден також це зробити. І я вважаю, що і президент повинен це зробити – вийти і сказати – які ми зробили помилки на цьому шляху, що треба виправити, щоб держава нормально функціонувала. Тоді люди нас зрозуміють", - сказав прем’єр.

"Треба негайно відступити від будь-яких засобів тиску на суди загальної юрисдикції, Конституційний суд, тиску на членів ЦВК, тиску на правоохоронні органи. Робити замовлення чи шукати можливості як одних керівників правоохоронних органів замінити на тих, хто може виконувати замовлення – це шлях в нікуди", - заявив він.

Прем’єр зазначив також, що "і СБУ працює як КГБ в радянські часи".

Янукович висловив сподівання, що найближчим часом зустрінеться з президентом і пояснить йому свою позицію.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування