Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЦВК не зможе провести вибори навіть восени?

Субота, 28 квітня 2007, 17:26

Екс-глава ЦВК, глава Фонду сприяння демократичним виборам в Україні Михайло Рябець заявляє, що дострокові вибори в Україні неможливо провести без внесення змін до виборчого законодавства.

"На сьогоднішній день закон України про вибори народних депутатів України в частині, що регулює порядок підготовки і проведення дострокових виборів, є абсолютно недосконалим", - заявив він в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна" в суботу.

"І без внесення до нього змін у встановленому законодавством порядку провести якісь дострокові вибори - або 24 червня цього року, або восени - буде неможливо", - переконаний Рябець.

Він відзначив, що ЦВК задовго до указу президента про розпуск парламенту заявив про неможливість проведення виборів на діючій нормативно-правовій базі.

Екс-глава ЦВК пояснив, що на сьогоднішній день діючим законом не врегульований порядок фінансування дострокових виборів за рахунок коштів держбюджету, складання списків виборців і інші.

На думку Рябця, у цій ситуації ЦВК повинна зробити офіційну заяву до парламенту, Кабінету міністрів і президента про неможливість проведення в Україні в будь-який час дострокових парламентських виборів без внесення відповідних змін до законодавства.

Рябець очолював Центвиборчком з листопада 1997 року до лютого 2004 року. За цей час, зокрема, пройшли президентські вибори 1999 року, парламентські кампанії 1998 і 2002 років.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...