Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко порадив послати Раду "під три чорти" і на три букви

Субота, 28 квітня 2007, 18:13

Лідер "Народної самооборони" Юрій Луценко вважає, що в новій редакції Конституції мають бути чітко виписані права президента щодо розпуску Верховної Ради.

Про це він заявив на мітингу в суботу на Європейській площі.

"Ми вважаємо, що головним є нова Конституція, в якій чітко буде закріплено право всенародно обраного президента розпускати парламент у разі зради українським інтересам", - сказав Луценко.

Також Луценко запропонував обирати генпрокурора всенародно, місцеві органи влади - в регіонах, запровадити імперативний мандат, а також надати право голосу з 16 років.

"Ми хочемо єдиного Основного Закону - Конституції, який однаково будуть читати і влада і опозиція", - наголосив Луценко.

Лідер "Народної самооборони" був дуже емоційним у своєму виступі і відзначив, що президент своїм указом "народним указом послав коаліцію на три букви, і щоб ви не сумнівалися, що наступна буква "у". Але це слово не "суд"..., а перевибори..."

Крім того Луценко порадив людям відправити нинішню Раду "під три чорти".

Лідер "Нашої України" В’ячеслав Кириленко у свою чергу заявив, що конституційний суд не вирішить політичну кризу в Україні.

"Вони думали, що КС міг розв’язати проблему. Так він може дати якесь рішення, але жодне рішення не розв'яже парламентської кризи, бо вона створена політиками, які зрадили своїх виборців", - зазначив Кириленко.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування