Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко і Януковичу доведеться домовитися про співіснування

Субота, 28 квітня 2007, 20:07

Президент Віктор Ющенко вважає, що після виборів розклад у парламенті не зміниться, а тому всі політичні сили мають шукати шляхи до порозуміння.

Про це він заявив на мітингу на Європейській площі в суботу.

"Чи знімають вибори усю проблематику? Безумовно, ні. Але через дострокові вибори ми очистимо принципи формування політичного порядку в Україні", - запевнив Ющенко.

"До парламенту, скоріше за все, прийдуть ті сили, які є там. Це чотири-п’ять політичних сил. Вони прийдуть до влади. Можливо, всі, можливо, без однієї партії, якій уже не вибачать зради виборці, яку ця сила допускала в останні десять місяців", - припустив президент.

Водночас, на його думку, в новому парламенті має бути знайдено порозуміння.

"В новому парламенту 50% на 50%, плюс чи мінус, будуть такі ж розклади, у цьому парламенті буде коаліція і опозиція. Але, переконаний, головна відповідь, яка шукатиметься в стінах цього парламенту – це те, як від співжиття перейти до співпраці, хоча б з ключових національних інтересів", - зазначив Ющенко.

Президент також висловив думку, що новому парламенту доведеться ухвалити зміни до регламенту, закону про статус народного депутата, закон про опозицію, зміни до ЦВК та зміни до Конституції.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування