Ющенко чекає від Піскуна ефективної реакції

Субота, 28 квітня 2007, 20:49

Президент Віктор Ющенко вважає, що Генеральна прокуратура відтепер буде ефективною і реагуватиме на всі порушення закону.

Про це він заявив на мітингу на Європейській площі в суботу.

"Переконаний, що ті зміни, які відбулися в генпрокуратурі, приведуть до того, що ГПУ почне чистку зверху і наведе порядок у своїй роботі. Ми побачимо ефективно працюючу генпрокуратуру, яка активно реагуватиме на всі гучні кримінальні справи", - заявив він.

"Ми бачимо в досить складній ситуації судову систему, ряд правоохоронних органів. Це ті іспити, які сьогодні кинули на українську владу. Сьогодні вони хотіли поставити під сумнів ефективність роботи інституту президента . І тому я хочу чітко заявити - цього не буде", - наголосив Ющенко.

Президент запевнив, що буде "послідовний і ефективний у своїх діях".

Ющенко також відзначив, що після "недолугої" політреформи у президента забрали багато прав, але дали права розпускати парламент. Зокрема президент нагадав, що парламент є недієздатним в разі відсутності третини депутатів і нагадав, що 171 депутат написав заяви, які призвели до їх відходу з парламенту.

"Як правило, з політичної кризи виходять політичним шляхом, і найкращим виходом є вибори. Це найкращий тест на правду", - заявив Ющенко.

За його словами, таким чином буде "дана моральна оцінка зрадам і переходам, які панують у вищій владі".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування