Ющенка не звільнять за станом здоров’я без суду

Понеділок, 30 квітня 2007, 12:46

Перший заступник парламентського комітету з питань правосуддя Микола Оніщук виключає можливість імпічменту президента у зв’язку зі станом його здоров’я.

Про це він заявив в інтерв’ю "Німецькій хвилі", коментуючи заяву депутата від СПУ Василя Волги, який пропонував створити слідчу комісію щодо стану здоров'я президента і доручення спікера Олександра Мороза главі комітету з питань регламенту Олександру Єфремову щодо аналізу цих пропозицій.

За словами Оніщука, заяви про неможливість президента виконувати свої обов’язки через проблеми зі здоров’ям - це швидше політичні емоції, ніж реальний політико-правовий план.

"Я виключаю будь-яку можливість розвитку подій за цим сценарієм", - підкреслив депутат.

За його словами, 110-а стаття Конституції, на яку посилаються автори відповідної ініціативи, передбачає висновок Верховного Суду щодо фізичної неспроможності президента виконувати свої обов’язки, для чого нині немає жодних підстав.

Крім того, за словами Оніщука, потрібен висновок медкомісії, утвореної насамперед урядом, а не слідчою комісією парламенту, яка не має таких повноважень і не є елементом цієї процедури.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування