ЦВК ІЗ КВОРУМОМ ПІДГОТУВАЛАСЯ ДО ВИБОРІВ

Понеділок, 30 квітня 2007, 16:25

У понеділок відбулося засідання Центральної виборчої комісії, де було розглянуто низку питань з організації виборчого процесу.

Як повідомляє прес-служба ЦВК, комісія працювала в межах правового поля, адже в її засіданні взяло участь 10 членів ЦВК, тобто був кворум.

Засідання провів голова комісії Ярослав Давидович. Крім того, на засіданні Центрвиборчкому були присутні народні депутати України.

Розглянувши витяг з протоколу V етапу міжпартійного з'їзду виборчого блоку БЮТ, який відбувся 19 квітня, та рішення цього з’їзду про виключення з виборчого списку БЮТ кандидатів у народні депутати, які не були обраними до Верховної Ради V скликання, комісія виключила з виборчого списку БЮТ 263 кандидата у народні депутати.

Предметом детального розгляду під час засідання Центральної виборчої комісії також стали витяг із протоколу № 1 міжпартійного з’їзду блоку "Наша Україна", який відбувся 19 квітня, та звернення до ЦВК про виключення кандидатів у депутати від блоку, які за підсумками результатів виборів народних депутатів 26 березня 2006 року вважаються не обраними, із виборчого списку блоку "Наша Україна".

Після відповідного розгляду наданих документів, Комісія відмовила у виключенні кандидатів у народні депутати з виборчого списку блоку "Наша Україна".

Крім того, Центрвиборчком постановив внести на розгляд Кабінету міністрів подання щодо обсягів фінансування видатків на первинне наповнення та первинне уточнення Державного реєстру виборців, на які потрібно 78 млн. 386 тис. гривень.

Також під час засідання було розглянуто кілька питань, які стосувалися затвердження низки виборчих документів.

Зокрема, комісія затвердила форму виборчого списку кандидатів у народні депутати України від політичної партії, виборчого блоку політичних партій. Ця постанова буде надіслана політичним партіям та виборчим блокам політичних партій після їх утворення.

Разом з тим, Центрвиборчком після відповідного обговорення, схвалив форму списку осіб від політичних партій, виборчих блоків політичних партій для включення їх до складу окружних виборчих комісій з підготовки та проведення позачергових виборів народних депутатів 24 червня 2007 року.

Також було схвалено форму списку осіб від політичних партій, виборчих блоків політичних партій для включення їх до складу дільничних виборчих комісій звичайних виборчих дільниць з підготовки та проведення позачергових виборів народних депутатів 24 червня.

Обидві зазначені постанови будуть надіслані політичним партіям (виборчим блокам політичних партій), що представлені партійними фракціями у поточному складі Верховної Ради.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News