Яценюк сказав Америці не втручатися

Понеділок, 30 квітня 2007, 20:02

Міністр закордонних справ Арсеній Яценюк запевнив політичних і суспільних діячів США в тому, що ситуація в Україні може бути врегульована без залучення міжнародних посередників.

"Поточна політична напруга в Україні може бути врегульована, і провідні політичні гравці знайдуть прийнятне рішення без залучення міжнародних посередників", - заявив Яценюк, виступаючи у Фонді Карнегі під час візиту в США в понеділок.

Міністр наголосив, що проведення дострокових виборів є звичайною практикою в демократичних країнах, повідомляє прес-служба МЗС.

Водночас, за словами Яценюка, українська політична еліта неодноразово доводила здатність мирно й демократично вирішувати нелегкі, на перший погляд, проблеми навіть у більше складні часи.

Голова МЗС підкреслив, що зовнішньополітичні пріоритети України залишаються незмінними - всі політичні сили не мають розбіжностей у європейському майбутньому країни й щодо найшвидшого вступу країни у Світову організацію торгівлі.

За словами Яценюка, реалізація спільних проектів України з ЄС у культурній, гуманітарній, освітній, фінансовій та економічній сферах - один з найкращих інструментів, що сприяють повноцінній євроінтеграції України.

Яценюк також заявив, що макроекономічні показники нинішнього року підтверджують позитивну динаміку розвитку української економіки.

Міністр закордонних справ відзначив, що Україна високо цінує допомогу й підтримку з боку США, які залишаються для країни одним з головних зовнішньополітичних партнерів.

Говорячи про відносини з Росією, Яценюк висловився за прозорі, прагматичні й взаємоефективні відносини.

Як відомо, Яценюк прибув у США з робочим візитом у понеділок. Візит триватиме два дні.

"Інтерфакс-Україна"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News