Коаліція знову подала на Ющенка в КС

Понеділок, 30 квітня 2007, 21:40

50 народних депутатів від коаліції підписали звернення до Конституційного суду про визнання неконституційним указу президента про звільнення з посади заступника голови КС Валерія Пшеничного.

Про це сказано в заяві парламентської більшості, розміщеної на персональному сайті прем’єра Віктора Януковича.

Коаліція заявляє, що указ президента Віктора Ющенка про звільнення Пшеничного є незаконним і спрямований на блокування роботи КС.

"Сьогодні, коли люди зібралися відпочити і бодай на травневі свята забути про прикрі несподіванки, які їм щоразу влаштовує глава держави, пан Ющенко знову оголосив про черговий указ – стосовно звільнення з посади судді Конституційного Суду Валерія Пшеничного у зв’язку з, як формулює президент, порушення ним присяги", - сказано в заяві.

"Такий крок президента має на меті заблокувати роботу Конституційного Суду, єдиного органу, який здатний привести в конституційне поле відносини між гілками влади", - заявляє коаліція.

Автори заяви стверджують, що "експерти-правники однозначно кваліфікували черговий указ президента, як такий, що брутально порушує закони і Конституцію України".

"Ми заявляємо рішучий протест проти систематичної, уже збоку президента, практики штампування антизаконних указів і звертаємося до громадян України та світової спільноти з закликом поставити рішучий заслін таким діям президента", - йдеться в заяві.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...