Збір на купівлю комплексу важкого дрону для 48 ОШБ

"Столичний експрес" зійшов з рейок через ініціативу чергової та електромеханіка

Четвер, 10 травня 2007, 12:20

Головними винуватцями аварії поїзда "Столичний експрес" слідство схильне вважати чергову по станції Росава та електромеханіка дистанції путі Київ-пасажирський.

Про це у четвер на прес-конференції в Києві заявив заступник міністра внутрішніх справ, начальник департаменту з охорони громадського порядку Василь Фатхутдінов, повідомляє УНІАН.

За його словами, "звичайно, вони не хотіли, щоб таке трапилося", а хотіли пропустити поїзд.

При цьому Фатхутдінов зазначив, що коли було виявлено несправність стрілки, "їм треба було попередити машиніста, але вони намагалися самі усунути цю несправність".

Також заступник міністра повідомив, що наразі вказані особи зізналися в тому, що вони робили, і дають свідчення слідству.

Відповідаючи на одне із запитань щодо заяв окремих посадових осіб "Укрзалізниці", які пов'язували аварію поїзда з політичною ситуацією та називали це терактом, Фатхутдінов сказав: "Оцінку виступам керівників я не буду давати, це некоректно".

При цьому він зазначив, що співробітники міліції разом з іншими правоохоронними органами доклали максимум зусиль, щоб встановити справжню причину аварії поїзда.

Як відомо, 2 травня увечері у Кагарлицькому районі Київської області під час проходження пасажирського потяга №168 "Столичний експрес" зійшли з рейок 1 локомотив і 5 вагонів, з яких 4 пасажирські. Крім того, були пошкоджені стрілочний перевід і 200 м колії. З 510 пасажирів були госпіталізовані четверо.

Генпрокуратура порушила кримінальну справу за фактом несанкціонованого втручання сторонніх осіб у роботу залізничного транспорту, яке 2 травня стало причиною сходження з рейок вагонів "Столичного експреса".

8 травня голова Верховної Ради Олександр Мороз заявив на сесії парламенту, що не виключає, що аварії з поїздом "Столичний експрес" та на газопроводі "Уренгой-Помари-Ужгород" були організовані для того, щоб показати, що "виконавча влада, уряд не впораються зі своїми обов'язками".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування