У Симоненка кажуть, що не уповноважували Януковича домовлятися з Ющенком

Четвер, 10 травня 2007, 16:12

Депутат від Комуністичної партії Леонід Грач заявляє, що прем'єр-міністр Віктор Янукович перевищив повноваження, надані йому коаліцією, коли домовився із президентом Віктором Ющенком про позачергові вибори Верховної Ради.

Про це Грач заявив на круглому столі "Пакт Ющенко-Янукович: дорожня карта чи друге дихання кризи" у четвер, повідомляють "Українські новини".

"Те, що зроблено 4 числа, на зустрічі всього лише двох - шлях по неіснуючій дорозі, дорога в глухий кут", - сказав Грач, коментуючи відповідні домовленості Ющенка і Януковича.

На думку парламентарія, ці домовленості є "другим диханням" політичної кризи.

"Ніхто прем'єр-міністрові Віктору Януковичу зі членів коаліції - ні комуністи, ні соціалісти - такого права заявляти те, що він заявив 4 травня, не давали", - заявив Грач.

Як відомо, Ющенко і Янукович у результаті переговорів 4 травня домовилися про проведення позачергових виборів Верховної Ради.

Ці домовленості привітали генсек Ради ЄС, верховний представник ЄС із питань спільної зовнішньої політики й політики безпеки Хав'єр Солана та генсек Ради Європи Террі Девіс.

Раніше, 26 квітня, Ющенко визнав свій указ про розпуск парламенту від 2 квітня таким, що втратив чинність, знову достроково припинив повноваження Верховної Ради 5-го скликання й призначив позачергові вибори на 24 червня.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування