Янукович звинуватив Ющенка у зриві домовленостей. І кличе посередників

Четвер, 10 травня 2007, 16:13

Прем’єр Віктор Янукович заявляє, що указ президента про звільнення судді КС Володимира Іващенка не відповідає останнім домовленостям, досягнутим в ході зустрічі у п’ятницю, 4 травня.

"Указ не лише не відповідає нашим домовленостям з президентом про "нульовий варіант" виходу з кризи і повернення до правового поля, а й у черговий раз засвідчує ігнорування президентом в односторонньому порядку досягнутих нами домовленостей", - зазначив Янукович, слова якого наводить прес-служба Кабміну.

"Звільнення ще одного судді Конституційного Суду Володимира Іващенка – це ще один і дуже небезпечний крок до блокування роботи Конституційного Суду і судової гілки влади", - зазначив він.

Янукович також має намір звернутися до керівництва країн-сусідів України: Європейського Союзу і Росії негайно виступити міжнародними посередниками у переговорах з врегулювання політичної кризи.

"Подальша нейтральна позиція наших стратегічних партнерів не сприяє вирішенню політичного конфлікту і лише додає впевненості президенту у його протизаконних діях", - заявив Янукович.

"Якщо ситуація і надалі розвиватиметься так, як зараз, то це призведе до загострення громадянського протистояння і посилить небезпеку розколу країни", - додав прем'єр.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...