Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

РОБОЧА ГРУПА ПІШЛА ДО ЮЩЕНКА ДЛЯ ВИРІШЕННЯ СВОЄЇ ДОЛІ

Четвер, 10 травня 2007, 16:24

Засідання робочої групи щодо виходу з політичної кризи закінчилося одразу після початку.

Про це журналістам повідомив один з лідерів БЮТ Олександр Турчинов.

За його словами, це пов’язано з тим, що всі члени робочої групи запрошені на 17.00 на консультації до президента.

"Оскільки ми бачимо, що переговори неефективні, відбувається демонстративне затягування процесу і спроба зробити денонсацію попередніх домовленостей між президентом і прем’єром, президент запросив до себе робочу групу для того, щоб або змінити формат переговорів, або прийняти інші рішення, які випливають з ситуації", - сказав він.

У будь-якому разі Турчинов порекомендував своїм політичним опонентам "серйозно подумати щодо проведення з’їздів до 14 травня".

Пізніше, відповідаючи на питання, що відбувалося на засіданні фракції БЮТ о 15 годині дня, він сказав, що обговорювалася підготовка до проведення виборчої кампанії, зокрема "інтенсифікація процесу".

У свою чергу лідер "Нашої України" В’ячеслав Кириленко повідомив, що під час вранішньої зустрічі президента з лідерами БЮТ і "Нашої України" також обговорювалася неефективність діяльності робочої групи, зокрема через "неналаштованість представників коаліції на кінцевий результат".

При цьому він відмовився коментувати тезу, озвучену прес-службою президента щодо того, що Віктор Ющенко наполягатиме "на зміні формату компромісу".

"Ми поінформували президента, а які він буде ухвалювати рішення надалі – це його виняткове право. Але ми можемо сказати, що поки йдуть переговори, і політичні сили, які визнають чинність Конституції, виконують указ президента", - сказав Кириленко.

Водночас лідер Компартії Петро Симоненко, виходячи з засідання робочої групи, висловив жаль з приводу того, що на даний момент на переговорах не бере участі прем’єр Віктор Янукович, оскільки за відсутності останнього, на його думку, "проблема буде вирішена лише частково".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування