ЦВК просить пресу бути обережнішими у висловах

Четвер, 10 травня 2007, 17:15

Член Центральної виборчої комісії Андрій Магера просить ЗМІ більш коректно і точно висвітлювати діяльність ЦВК та її членів.

З таким проханням Магера звернувся до засобів масової інформації у зв’язку з розповсюдженням низкою ЗМІ та інтернет-видань його інтерв’ю газеті "Сегодня", повідомляє УНІАН.

"Висловлюючи наперед вдячність за увагу до моєї скромної персони, хочу відзначити кілька моментів. По-перше, інтерв’ю газеті "Сегодня" протягом останніх 6 місяців мною не надавались", - зазначив він.

"По-друге, у засобах масової інформації мною, як членом ЦВК, не висловлювалась, не висловлюється і не може бути висловлена офіційна позиція державного органу – Центральної виборчої комісії. Таким правом, згідно із законом за статусом, наділений лише голова Центрвиборчкому", - наголосив Магера.

Як відомо, 8 травня видання "Сегодня" оприлюднило інтерв’ю Магери, у якому нібито він заявив, що ЦВК вважає оптимальним проведення дострокових парламентських виборів 1 або 8 липня.

"Для нас оптимальна дата виборів – 1 або 8 липня. Не пізніше. В цьому випадку всі політичні парламентські партії знову одержать право подати кандидатури членів окружкомів. Багато людей буде у відпустці, і ЦВК просто не зможе знайти людей для роботи на виборчих дільницях", - наводило слова Магери "Сегодня".

Крім того, видання наводило його думку щодо можливого звільнення членів ЦВК у разі їх хвороби.

"Якщо, наприклад, 10 травня запуститься маховик дострокових виборів, то ні парламент, ні президент не потерплять того, що член ЦВК не ходитиме на роботу. Реакція, думаю, буде моментальною – "хворого" тут же звільнять і на його місце призначать нову людину", - цитувало видання члена ЦВК.

Газету "Сегодня" пов’язують з бізнесменом, членом Партії регіонів Ринатом Ахметовим. У своєму повідомленні 8 травня видання посилалось на цитування Магери в "Газете по-киевски".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування