Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко заявив, що часу більше немає і запідозрив, що "гальмують" спекулянти

Четвер, 10 травня 2007, 17:32

Президент Віктор Ющенко закликає учасників переговорного процесу з урегулювання політичної кризи якомога швидше дійти спільного рішення і припускає, що робота групи затягується через політичні спекуляції окремих її учасників.

Про це він заявив під час круглого столу за участю робочої групи з урегулювання політичної кризи.

Ющенко наголосив, що "ніякої допомоги по переговорному врегулюванню дій президента від Верховної Ради не потребується".

"Щоб ви розуміли своє місце у переговорному процесі. Я не прошу нічийого акцепту, тлумачень моїх указів. Укази повинні виконуватися. Указ про дострокові вибори буде виконаний", - заявив президент.

За його словами, під час переговорів з прем'єр-міністром Віктором Януковичем "ключовою домовленістю було те, що ті строки, які передбачаються Конституцією, було б варто узгодити з лідерами фракцій і партій, щоб у нас було консолідоване рішення".

"Ми говоримо про політичне консолідоване рішення, не про рішення парламенту, який дає добро на вибори чи не дає", - наголосив Ющенко.

Він зазначив, що в рамках робочої групи треба було знайти відповідь на питання щодо дати проведення дострокових виборів з урахуванням технологічних моментів.

"Я слухав низку коментарів, які звучали від учасників робочої групи, і в мене склалося враження, що над роботою в робочій групі домінують, можливо, дещо інші завдання", - сказав президент.

"Нам треба шукати достатньо швидку відповідь на вихід з політичної кризи. У вас немає часу на гальмування цього рішення. Робоча комісія працює 5 днів. Два ключові питання: дата виборів і пакет, який треба прийняти, щоб забезпечити їх проведення на правовій та фінансовій основі", - заявив Ющенко.

"Очевидно, це не є таким складним завданням. Якщо воно так затягується, очевидно, в гру вступають політичні спекуляції - хтось хоче бачити країну в політичній кризі ще багато місяців", - додав він.



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...