Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Ющенка розкрили торпедування коаліції, але сподіваються на її добру волю

Четвер, 10 травня 2007, 17:53

Заступник голови секретаріату президента Іван Васюник переконаний, що в разі припинення блокування переговорного процесу робоча група вже в п’ятницю може представити пакет документів по виходу з кризи.

Про це він заявив під час звіту робочої групи в секретаріаті президента.

Васюник заявив, що сторона президента виходила з того, що після рішення президента і прем’єра 4 травня єдиним виходом з політичної кризи є проведення дострокових виборів парламенту.

За його словами, на переговорах сторона президента зосередилась на усуненні обставин, які призвели до кризи, та напрацюванні документів, які б дали можливість визначити дату дострокових виборів.

Васюник відзначив велику продуктивність переговорів сторін у суботу, коли було "на основі консенсусу" погоджено документ "про спільні заходи для досягнення політичного компромісу".

Цей пакет серед іншого включав проект постанови ВР про призначення дострокових виборів, зміни до закону про вибори, зміни до держбюджету, а також зобов’язання підготувати зміни до закону про статус депутатів про посилення відповідальності депутата (імперативний мандат) та про зміни до регламенту щодо формування коаліції виключно депутатськими фракціями.

Крім того, за словами заступника секретаріату президента було узгоджено формулювання щодо створення держреєстру виборців, де передбачалося створити його відповідно до закону "за умови завершення всіх робіт до погодженої дати виборів".

"Це формулювання прийняте після тривалого обговорення складності процесу", - наголосив він.

Васюник також відзначив, що після засідання експертної групи в неділю було напрацьовано 80% документів.

"Але починаючи з понеділка і до сьогодні, окремими представниками коаліції, зокрема комуністами, запущений механізм торпедування домовленостей президента і прем’єра, що виявляється в затягуванні процесу переговорів шляхом внесення до обговорення все нових вимог і пропозицій", - повідомив він.

Зокрема, йдеться про внесення змін до Конституції, зустріч з головою КС тощо.

Водночас Васюник висловив переконання, що "у випадку доброї волі обох сторін, а ми очікуємо на таку добру волю, та відновлення конструктивного діалогу, то до кінця наступного дня може представити пакет компромісу".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування