Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Коаліція заявляє про тиск під час засідань робочої групи

Четвер, 10 травня 2007, 18:21

Представники коаліції в робочій групі з урегулювання політичної кризи називають дії опозиції "брутальним відходом від правового поля" а "безпідставне" звільнення судді Конституційного Суду Іваненка "зухвалим нехтуванням домовленостей між президентом і прем'єр-міністром".

"Представники президента України і так званої "опозиції" у робочій групі, не встигнувши почати переговори, голослівно та безпідставно звинувачують представників Коаліції у затягуванні роботи в робочій групі, а насправді негайно оголосили 10 травня про початок перерви", йдеться у заяві членів коаліції, розповсюдженій у четвер.

Представники коаліції заявляють що під час роботи в робочій групі на них "здійснювався тиск з метою схилити на шлях неправового врегулювання питання про дострокові вибори, а також у зв'язку з цим, можливою наступною дискредитацією усіх напрацювань робочої групи".

Автори заяви "відповідально заявляють", що весь час "займають конструктивну позицію під час усіх переговорів в робочій групі, шукають прийнятних підходів, напрацьовують серйозні документи".

Серед підготовлених текстів автори заяви назвали зміни до закону "Про вибори народних депутатів України", які б дійсно дозволили зробити вибори насправді чесними, прозорими і демократичними.

Представники коаліції також вважають неприпустимими дії, "спрямовані на руйнування Конституційного Суду України – єдиного органу конституційної юрисдикції в країні, особливо в той час, коли судді Конституційного Суду перейшли до роботи в закритому режимі у дорадчій кімнаті, а Конституційний Суд знаходиться на стадії ухвалення остаточного рішення".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування