Ющенко попередив, що якщо робоча група не домовиться, буде рішення РНБО

Четвер, 10 травня 2007, 19:14

Президент Віктор Ющенко заявляє, що якщо найближчим часом робоча група не домовиться про дату проведення позачергових парламентських виборів, він змушений буде виносити це питання на засідання Ради Нацбезпеки і оборони.

Про це він сказав під час зустрічі з членами робочої групи з подолання політичної кризи.

"Якщо й надалі я буду відчувати таку результативність вашого діалогу, я мушу призначити позачергове засідання РНБО і там прийняти ті рішення, які дадуть змогу кінець-кінцем дати відповіді на дані питання", - сказав Ющенко.

Він також зазначив, що сторона коаліції спеціально затягує переговори.

"Можливо, дехто оцінює, що та затяжка у переговорному процесу ставиться з однією метою – вийти за рамки указу. Якщо 14 число буде пройдено, буде пропущений черговий термін проведення з’їздів відповідних партій, які йдуть на вибори", - сказав Ющенко.

"Якщо зірвати 14 травня як останній термін проведення з’їздів, то зривається виконання указу", - додав він.

На репліку першого віце-прем’єра Миколи Азарова про те, що "так про це й домовлялися", президент сказав:

"Так 5 днів пройшло, Микола Янович! Вибори зриваються!"

Водночас Азаров заявив, що опозиція намагається розмовляти з коаліцією мовою ультиматумів.

"Ця позиція ультиматуму, через коліно нас нагнути на будь-які умови, для нас неприйнятні", - сказав він.

"Ми спочатку працювали нормально, потім з'явилася позиція ультиматуму. І я тепер зрозумів, чому вона з'явилася. Тому що нас хочуть загнати у певну дату виборів. Вони (опозиція) збираються 14-го з'їзд проводити, Партія регіонів не збиралася до моменту домовленості з президентом, проводити з'їзд. Так ви хочете нас свідомо виключити з виборчого процесу? Давайте чесно скажемо, на всю країну, що ви хочете виключити Партію регіонів", - додав Азаров.

У свою чергу Ющенко вкотре висловив переконання, що вихід із кризової ситуації – "це предмет прямих політичних домовленостей".

"Найкраще це робити за круглим політичним столом. Для того ви існуєте, для того вам платиться зарплата з кишень 46 мільйонів людей", - сказав він.

При цьому президент висловив готовність "у будь-яку пору доби провести круглий стіл у присутності тих, хто бажає його провести".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування