Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Президент не узурпатор, а в Симоненка підозрює втрату пам'яті

Четвер, 10 травня 2007, 19:23

Президент Віктор Ющенко відкидає звинувачення в узурпації влади і вважає єдиним виходом дострокові вибори.

Таку думку він висловив на зустрічі з представниками робочої групи.

"Я впевнений, що після цих дискусій, той формат політичної корупції, на якій будується політичний порядок в Україні, буде подоланий. Бо якщо ми не обрубаємо це раз і назавжди, ми довго виходитимемо з кризи", - заявив президент.

"Теза друга – я хотів би, щоб ми уяснили логіку дій. Те що відбувалось в парламенті, як процес формування коаліційної більшості, це глибоко неконституційний процес", - додав він.

"І розпуск парламенту – це виключно легітимна норма використання президентом його прав. Я згоден з полемікою, хай КС працює. Але, безумовно, указ президента має виконуватися іншими учасниками", - наголосив президент.

Щодо роботи КС, то президент також зауважив, що більше року суд не працював через блокування присяги суддів низкою політичних фракцій.

"Петро Миколайович, у вас втрата пам'яті. КС не працював по велінню двох сил, бо вони боялися, що в парламенті буде поставлене питання про скасування політреформи", - нагадав Ющенко.

Президент також відкинув звинувачення в узурпації влади.

"Мене б звинувачували в узурпації влади лише тоді, якби я проти був дострокових виборів. Тоді б у вас був мандат говорити, що президент узурпує владу, бо він боїться виборів. Я навпаки вас підштовхую", - заявив він.

"Єдиний шлях (виходу з кризи)– це проведення дострокових виборів", - підкреслив він.

Він закликав 5 сил домовитись щодо формулювань у документах, зокрема щодо імперативного мандату, фінансування виборів, ЦВК, виборчого процесу.

"Мене буде влаштовувати те, що влаштовуватиме вас. Якщо не влаштовуватиме вас, то ви і в зал не зайдете. А для виходу треба провести засідання, де б зібралися всі сторони", - заявив президент.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування