Костенко замахнувся на 30% у мегаблоці, щоб не прикривати олігархів

Четвер, 10 травня 2007, 19:40

Лідер Української народної партії Юрій Костенко вимагає, щоб "Українській правиці" у майбутньому мегаблоці демократичних сил було виділено 30% місць.

"30% місць у виборчому списку для "Правиці" – це необхідний для президента баланс українських інтересів в державній політиці", - заявив Костенко в ефірі Радіо "Ера", повідомляє прес-служба УНП.

Він також зазначив, що "Українська правиця" не хоче виконувати роль "фігового листочка, яким прикриваються олігархи для того, щоб потім у Верховній Раді знову відстоювати виключно свої інтереси".

При цьому Костенко сказав, що головні дискусії під час переговорів про створення мегаблоку мають точитися навколо його програми, а не місць у парламенті.

"Тому ми зараз намагаємося говорити не про відсоток для "Правиці", а про ту програму, яку ця політична сила в мегаблоці буде здатна втілювати у життя", - сказав він.

Костенко також зазначив, що блок, який формується, "не є монолітно ідеологічним".

"Наша Україна" – це ліберальна політична сила. "Самооборона", за словами того ж Луценка, це більше ліва політична сила, "Українська правиця" – це права політична сила", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...