Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Соціаліст обізвав Ющенка поганим танцюристом, якому дещо заважає

П'ятниця, 11 травня 2007, 10:39

Фракція Соцпартії закликає депутатів не відправляти у відставку п'ятьох суддів Конституційного Суду, що пропонують зробити члени фракції Партії регіонів.

Про це під час виступу у Верховній Раді заявив член фракції СПУ Ярослав Мендусь.

"Президент видав черговий указ про відставку судді КС – судді Іващенка. Ми повинні бути вдячні президенту за такий указ, бо ним він розтоптав усі мирні ініціативи, які у пошуку компромісу запропонував прем'єр-міністр Віктор Янукович", - заявив депутат.

"Президент показав, що він принциповий противник будь-яких домовленостей. Віктора Андрійовича цікавить абсолютна узурпація влади, хоча він не справляється з тими повноваженнями, що є у нього сьогодні в наявності", - додав він.

Коментуючи пропозицію депутатів фракції Партії регіонів відправити у відставку п'ятьох суддів КС, Мендусь закликав "не уподібнюватися Ющенку, людині, яка вже стала головним порушником законності в державі, розвалює країну і державний апарат".

"Повторюючи його дії, ми йдемо по стопах недалекоглядної і обмеженої політики", - заявив депутат.

Він нагадав позицію Соцпартії про те, що "ніяких переговорів з Ющенком не повинно бути, поки він не припинить незаконний тиск на суддів КС та районних судів".

За словами Мендуся, звільнені президентом судді КС Сюзанна Станік, Валерій Пшеничний і Іващенко "продовжують виконувати свої обов'язки у повному обсязі і на законних підставах".

"Це обґрунтовано з юридичної точки зору, бо так звані укази Ющенка про відставку суддів не опубліковані і не можуть розглядатися як чинні", - пояснив депутат.

"У нього немає повноважень відправляти у відставку суддів КС. Тому заяви секретаріату про відставку суддів є черговою спробою тиснути на КС. Мета очевидна - Ющенко сподівається зірвати роботу суду, бо боїться ухвалення рішення у справі про конституційність його указів", - додав він.

Мендусь закликав Верховну Раду прийняти "комплекс заходів для захисту судової гілки влади від втручання з боку інших інститутів влади".

Для цього він запропонував "терміново ініціювати наступного тижня парламентські слухання з приводу стану правосуддя в країні за участі правознавців та представників всіх гілок судової влади".

Також Мендусь нагадав виступ Ющенка у четвер: "Якщо всі органи влади заважатимуть президенту робити те, що він хоче, то він всіх розпустить, і всі рішення прийматиме РНБО".

"Поганому танцюристу заважають усі органи влади. Ющенко вважає, що демократія – це коли влада працює згідно з його бажанням. Президенту вже треба усі рішення приймати на сімейній раді з кумами. Судячи з усього, відповідний указ вже на підході", - додав депутат.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування