Луценко викрив "нашоукраїнців" у мріях про "ширку"

П'ятниця, 11 травня 2007, 10:39

Лідер "Народної Самооборони" Юрій Луценко заявляє, що процес створення мегаблоку демократичних сил гальмується тим, що деякі члени "Нашої України" не виключають створення в майбутньому коаліції з Партією регіонів.

"Я не назву конкретних прізвищ до завершення виборів. Насправді ці люди, прихильники широкої коаліції, були i звідти, i звідти", - сказав Луценко в інтерв’ю "Україні молодій".

За його словами, "Народна Самооборона" намагається добитися "публічної відповіді" від майбутніх колег по мегаблоку, чи відкидають вони можливість співпраці з недемократичними силами, чи ні.

"Якщо так, переходимо до другого пункту. Якщо ні, тоді "Народна самооборона" перериває переговори, бо тоді ми йдемо в чужу гру", - сказав Луценко.

Він розповів, що під час переговорів говорив своїм колегам про те, що він готовий "покласти свій авторитет на спільний вівтар".

"Але я не хочу, щоб цим скористалися ті пройдисвіти, які після виборів можуть подумати або потягнути до співпраці... Не скажу з ворожими, скажу: з протилежними політичними силами. Вибачте, тоді я отримаю просто катастрофічну ситуацію, коли я змушений буду як чесна людина просто покласти свій мандат i піти з політики! Не лише з Верховної Ради, а взагалі з політики, бо виходить, що я привів до влади "ширку" — широку коаліцію. На холєру мені це потрібно?!", - обурився Луценко.

Він також сказав, що ще одним пунктом переговорів є назва майбутнього мегаблоку.

"Ми вважаємо, що назва "Наша Україна" не відображає всього спектра мотивації для виборця голосувати саме за цю силу. От колишній виборець Мороза, вибір якого зрадили, буде голосувати саме за "Нашу Україну"?", - спитав Луценко.

I лише потім, за словами лідера "Народної Самооборони", слід обговорювати питання квот у майбутньому парламенті.

"Ми вважаємо, що говорити про квоти можна лише на підставі серйозних соціологічних опитувань, дані яких у принципі, майже збігаються. А ще треба обговорити й питання недискредитованості членів, які представлені в рамках цих квот. Наприклад, певній партії — учасниці блоку — дається 10 чи 20 відсотків квоти, але там не може бути людей, які дискредитовані або просто не командні. Це очевидні речі для утворення спільної команди, а не спільного паровоза!", - сказав він.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
Усі новини...